אם יש לכם אי ספיקת לב (או למישהו שאתם מטפלים בו), זה לא אומר שאתם לא יכולים לצאת לטיול או לחופשה. אמנם יש כמה דברים שאתם צריכים לקחת בחשבון, אבל אם תפעלו לפי ההנחיות הפשוטות הבאות, זה יסייע לכם לטייל בראש שקט יותר.
אם מצבכם יציב, הירידה המתונה ברמת החמצן שאופיינית לטיסה לא אמורה לגרום כל בעיה. אבל אם לאחרונה חלה אצלכם החרפה בתסמינים, יכול להיות שהרופא שלכם ימליץ על תוספת חמצן במהלך הטיסה. אם זה המקרה, עליכם ליצור קשר עם חברת התעופה לפני שאתם מזמינים כרטיסים כדי לבדוק מהי המדיניות בנושא זה, וכדי להיערך כראוי. בכל אופן, מומלץ להיוועץ מראש ברופא המטפל כדי לפעול בצורה מיטבית בהתאם למצבכם.
במצב של אי ספיקת לב, חום או קור קיצוניים יכולים לגרום לעומס יתר על הלב. לכן התאימו את עצמכם בקפידה ליעד שבו בחרתם, והיערכו אליו בהתאם: אם אתם נוסעים למקום שבו מזג האוויר חם באופן קיצוני, דאגו לקחת אתכם לבוש קל, מבד נושם וגם כובע ומשקפי שמש. כדי למנוע התייבשות, חשוב גם להימנע משתיית קפה ואלכוהול. אם אתם נוסעים למקום שבו מזג האוויר קר, חשוב לא להגיע למצב שקר לכם. התלבשו בשכבות וקחו אתכם כובע וצעיף. חשוב גם שלא יהיה לכם קר בכפות הידיים ובכפות הרגליים – אם קר בקצוות הגוף, מהר מאד נעשה קר בכל הגוף.
כשאתם יוצאים לחופשה ארזו את כל התרופות שלכם. מומלץ גם להביא כמות גדולה יותר ממספר ימי החופשה, למקרה שיהיו עיכובים או ביטולים. כדאי שתיקחו אתכם רשימה של כל התרופות שאתם נוטלים, ועותק של המרשמים למקרה שתאבדו תרופות ותצטרכו לקנות. שוחחו עם הרופא שלכם. הוא יוכל לסייע לכם להתארגן.
אם אתם זקוקים לתרופות במהלך הטיסה, בדקו עם חברת התעופה לפני הטיסה מהם הסידורים הדרושים כדי להעלות תרופות במטען היד. כמו כן, יש מדינות שמגבילות את כמות התרופות שתוכלו לשאת אתכם ו/או את הסוגים של התרופות, כך שמומלץ לבדוק מהם הכללים בנושא לפני היציאה לטיול. תוכלו לעשות זאת בשגרירות של המדינה שבה אתם מתכננים לבקר.
כשנמצאים בטיול לא פשוט להיצמד לתזונה הרגילה, בייחוד כשטסים לחו"ל. אז נכון, שינוי קל בתזונה לא אמור להשפיע מאוד על מצבכם, אבל יש כמה צעדים פשוטים שכדאי שתנקטו כדי לצמצם את הסיכוי לשינוי בתסמינים. בין השאר, מומלץ שתקפידו על צריכה מאוזנת של נוזלים ומלח וכן תגבילו את צריכת האלכוהול. אם אתם חוששים שמזון מהסוג שטוב לכם לא יהיה זמין לכם ביעד שאליו אתם מגיעים, נסו להצטייד לפחות בחלק ממרכיבי המזון מבעוד מועד והביאו אותם מהארץ – את המקום שיתפנה בתיק שאתם אורזים, אפשר לשמור לקניות מחו"ל...
תמיד מומלץ להיערך למצבי חירום בזמן נסיעות וטיולים מחוץ לבית. פעולה פשוטה שתוכלו לעשות, כמו למשל להכין רשימה עדכנית של התרופות שלכם ורשימת טלפונים של הרופא והמרפאה, תסייע לכם לשמור על שליטה אם משהו קורה.
חשוב גם לעשות ביטוח רפואי לפני שאתם נוסעים, ולזכור לקחת אתכם את מספרי הטלפון הרלוונטיים ואת מספר הפוליסה.